kummajaiset.net https://kummajaiset.net Urheilukuvaus Fri, 09 Dec 2022 09:00:03 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Hyvän markkinoinnin tärkeyden https://kummajaiset.net/seka-yritykset-etta-urheilujoukkueet-ymmartavat-hyvan-markkinoinnin-tarkeyden/ Fri, 09 Dec 2022 07:00:00 +0000 https://kummajaiset.net/?p=204

Markkinointi on tärkeä yritysten ja urheilujoukkueiden elinehto, koska ilman markkinointia ei ole menestystä. Yrityksellä saattaa olla markkinoiden paras tuote myynnissä, mutta ilman kokonaisvaltaista markkinointia kukaan ei tiedä tuotteesta.

Myös urheilujoukkueiden kannattaa panostaa markkinointiin ja fanituotteiden myyntiin. Mitä enemmän urheilujoukkue myy fanituotteita eli omia brändituotteitaan, sitä paremmin joukkue erottuu muiden joukosta ja kassaan karttuu hieman ylimääräistä toiminnan ylläpitämiseksi.

Markkinointiviestintä sitouttaa asiakkaan ja urheilujoukkueen kannattajan

Monipuolinen markkinointi on sijoitus tulevaan. On ymmärrettävä, että yksi ostava asiakas tuo mukanaan lisää asiakkaita. Varsinkin urheilujoukkueiden fanituotteiden myynnissä kassaan valuu yllättävän paljon rahaa, kun kaikki kannattajat haluavat sijoittaa kyseisiin tuotteisiin hinnalla millä hyvänsä.

Jotta voidaan sitouttaa asiakkaista ja kannattajista elinikäisiä faneja, on luotava suhteita ja verkostoiduttava. Yritysten ja urheilujoukkueiden kannattaa myös hyödyntää synergiaetuaan monipuolisesti.

Markkinoinnilla myydään brändiä

Yrityksen ja urheilujoukkueen mainetta pidetään yllä positiivisella brändimarkkinoinnilla ja mukaansatempaavan markkinoinnin avulla voidaan tavoittaa sankoin joukoin uusia asiakkaita ja kannattajia. Markkinointi on tehokas keino levittää sanaa yrityksestä tai joukkueesta, olipa kyseessä hyvin suunniteltu markkinointikampanja tai korkealaatuisten markkinointituotteiden, kuten brändituotteiden myyminen tai liikelahjojen antaminen.

Oikeanlainen markkinointi kasvattaa brändin uskottavuutta, luottamusta ja arvoa kilpailijoihin nähden. Markkinointi kasvattaa liiketoiminnan tulosta ja tehostaa yritysten ja urheilujoukkueiden toimintaa. Tehosta markkinointia erilaisilla nimikoiduilla liikelahjoilla ja brändituotteilla. Tee tilauksesi verkossa ja nappaa laadukkaat brändituotteet itsellesi ja liikekumppaneillesi.

]]>
NBA suomalaisten mielenkiinnon kohteena https://kummajaiset.net/nba-suomalaisten-mielenkiinnon-kohteena/ Wed, 08 Jul 2020 14:33:16 +0000 https://kummajaiset.net/?p=175 Suomalaiset ovat yli kaiken jääkiekkokansaa, mutta mukaan mahtuu myös sitkeä ryhmä vannoutuneita koripallon ystäviä. Toisinaan kannattajat vain seuraavat suosikkijoukkueidensa pelejä ja uutisointia aiheesta, kuten esimerkiksi merkittävimmistä pelaajasiirroista, mutta jotkut elävät ja hengittävät kaikkea koripallon kautta.

Todellisille kannattajille koripallo on tärkeä henkireikä elämän eri vaiheissa ja näiltä superfaneilta löytyy kotoa lempipelaajansa pelipaita, ykkösjoukkueen seinäkoriste tai peräti pääsylippu joukkueen jokaiseen otteluun. Vantaalaisen Lauri Markkasen menestyksen myötä myös moni suomalainen lapsi on innostunut koripallosta aivan uudella tavalla, ja palloilusta on tullut suosittu pihapelien muoto. Markkasen nimen ollessa tuttu suurelle osalle suomalaisista on myös NBA entistä lähempää kotimaata, ja sarjan kannatus on nousussa.

NBA-ottelut paikan päällä

Koripallosta ei voida puhua mainitsematta Pohjois-Amerikassa pelattavaa miesten koripallosarjaa NBA:ta. Monille kunnon koripalloa ei ole olemassa ilman tätä ammattilaissarjaa ja päinvastoin. Koripalloharrastajien suurin haave onkin päästä pelaamaan NBA:han, mutta useat joutuvat hyväksymään sen tosiasian, että heidän on tyydyttävä katsojan rooliin. Koripalloa syvästi rakastavilla suomalaisilla voi olla jokavuotisena perinteenä matkustaa Yhdysvaltoihin paikan päälle katsomaan loppuotteluita, ja jotkut onnekkaat onnistuvat saamaan liput jopa finaaliin. He, jotka pääsevät katsomaan koripalloa paikan päälle ensimmäistä kertaa, ovat haltioissaan stadionin tunnelmasta – yleisö pauhaa, musiikki soi ja pelaajat ovat taitavia. Fanit juhlivat usein oman suosikkijoukkueensa voittamista monta päivää putkeen, kunnes on tullut aika lentää takaisin kotiin.

NBA-joukkueet

NBA:ssa pelaa yhteensä 30 joukkuetta; 29 Yhdysvalloista ja yksi Kanadasta. Eräs vuodesta toiseen suosittu joukkue on Boston Celtics. Uskollisten fanien rakkaus joukkuetta kohtaan on ollut vankkumatonta, vaikka matka aina ei olisi ollutkaan yhtä voiton huumaa. Myös Chicago Bulls, LA Lakers tai New York Knicks ovat keränneet oman vankan kannattajakuntansa myös suomalaisten joukossa. Miami Heatilla ja Philadelphia 76ersillakin on faninsa, mutta mahdolliset erimielisyydet joukkueiden parhaimmuudesta ratkaistaan aina kentällä. Kaikille faneille on kuitenkin tärkeää kantaa suosikkijoukkueensa väriä. Kaiken fanitavaran vaatteineen, asusteineen sekä oheistuotteineen saat kätevästi ja edullisesti tilattua sivustolta supportersplace.com. Luotettava fanituotteiden verkkokauppa onkin monille kannattajille yhtä tärkeässä osassa kuin parhaiten heittävä sentteri!

]]>
Urheiluvammasta toipuminen https://kummajaiset.net/urheiluvammasta-toipuminen/ Thu, 02 Apr 2020 10:43:07 +0000 https://kummajaiset.net/?p=167 Urheiluvammoista toipuminen ovat turhauttava ja pitkäveteinen prosessi. Vaikka vammoja voi usein kuntouttaa tai hoitaa aktiivisemmin, suurin osa toipumisesta hoituu yleensä levolla. Sen vuoksi on tärkeää löytää mielekästä tekemistä, joka veisi ajatukset pois vammasta.

Valitettavasti ei ole yhtä oikeaa tapaa viettää vapaa-aikaansa, joten jokaisen täytyy löytää itselleen sopiva keino vältellä tylsistymistä. Monet urheiluvammoista kärsivät ovat luonnostaan liikkuvaa sorttia, ja hetkellinen elämäntapojen muutos saattaa olla yllättävän haastavaa. Uudesta tilanteesta kuitenkin ottaa kaikki irti, jotta menetetty aika ei menisi hukkaan. Sohvalla maatessa voi nykyteknologian tuella oppia uutta, luoda asioita tai vaikka tienata riihikuivaa. Alle on listattu aktiviteetteja, joita voi toteuttaa erilaisten vammojen estäessä liikunnan.

Koe jotain uutta

Internet on täynnä virikkeitä. Erilaiset yliopistot ja oppilaitokset tarjoavat massoittain ilmaisia verkkokursseja lähes kaikissa aineissa. Varsinkin ohjelmoinnin opiskeluun löytyy lukuisia kursseja kaiken tasoisille oppijoille. Sohvalla vietetyt viikot voivat olla myös erinomainen aikaa aloittaa uuden kielen opettelu tai palata vanhan innostuksen äärelle. Jos uuden oppiminen alkaa puuduttamaan, loputon määrä sarjoja ja elokuvia odottaa erilaisilla striimausalustoilla. Moni jää kuitenkin kaipaamaan pieniä adredaliiniryöppyjä, joita toipuessa harvemmin kokee. Onneksi nettikasinot tarjoavat erilaisia kiihdyttäviä kokemuksia helposti ja sujuvasti. Esimerkiksi videoslots vie vauhdilla ajatukset pois tylsästä arjesta ja saa aivot jälleen vireille. Vammasta toipuessa tietokone tai puhelin on usein äärimmäisen tärkeä väline tylsyyden välttelyyn.

Lukeminen avartaa mieltä

Myös lukeminen on tehokas tapa pitää mieli virkeänä. Nykyään kirjastoista on mahdollista lainata sisältöä suoraan puhelimelle tai koneelle, jolloin haastava reissu kirjastoon tulee vältettyä. Monen on vaikeaa löytää aikaa lukemiselle ja kirjallisuudelle kiireisessä arjessa, joten loukkaantumisen aikana voi olla hyvä hetki myös avartaa mieltään lukemisen merkeissä. Myös äänikirjat ovat hyvä tapa viettää aikaa. Jos sopivaa kirjaa ei löydy, voi kuunneltavaa löytää myös lukuisista podcasteista. Kaikkein tärkeintä on lopulta löytää virikkeitä tai tekemistä, joka pitää ajatukset liikkeellä. Urheiluvammat ovat inhottavia, mutta ohi meneviä kokemuksia, joista lopulta selvitään. Paras mitä voi tällöin tehdä on saada ajan kulumaan mahdollisimman nopeasti, kunne pääsee taas jaloilleen.

]]>
Turvallisuus ja sen tärkeys pyöräillessä https://kummajaiset.net/turvallisuus-ja-sen-tarkeys-pyoraillessa/ Mon, 02 Sep 2019 14:04:00 +0000 https://kummajaiset.net/?p=157 Pyöräily on hieno harrastus, joka vie raikkaaseen ulkoilmaan ja kehittää samalla lihaksistoa ja kuntoa. Pyörä voi olla myös korvaava väline moottorikulkuvälineille, mikä muiden hyötyjen lisäksi säästää myös luontoa. Pyörän päällä pyöräilijää ei kuitenkaan suojaa metallinen kuori, eli hän on suojattomassa asemassa. Siksi muuttuu entistäkin tärkeämmäksi huolehtia siitä, että turvallisuuskysymykset on huomioitu.

Turvallisen pyöräilyn perustana on tietysti hyväkuntoinen pyörä. Sen tulee kestää käyttöä, eikä rikkoutua heti ensimmäisestä tielle osuneesta kuopasta. Pyörästä tulee myös pitää huolta asianmukaisesti, ja se tulee huollattaa säännöllisesti. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää jarrujen toimimiseen, ja ne kannattaakin tarkastaa hieman useammin. Renkaat pitää muistaa vaihtaa riittävän usein, varsinkin jos pyörä on kovassa käytössä.

Kypärän tärkeyttä ei voida korostaa liikaa

Se, että alla on hyväkuntoinen ja huollettu pyörä, auttaa paljon, mutta pyöräilijä ei ole sen avulla voittamaton. Pyöräillessä voi sattua yllättäviä tilanteita, kuten muiden tienkäyttäjien arvaamatonta käytöstä tai vaikkapa irtomaan aiheuttamia liukastumisia – harmillisen usein nämä johtavat siihen, että kahden pyörän päällä taiteileva matkaaja päätyy kaatumiseen. Tällöin pyöräilykypärän käyttäminen muuttuu elintärkeäksi.

Pää on erittäin iskuherkkä, ja pahaan kohtaan osuessaan jo pienetkin osumat voivat saada aikaan suurta tuhoa. Pyörän selästä tippuessa iskun voima on suuri, ja usein kova vauhti lisää sitä entisestään. Kypärä on ainoa keino, joka suojaa päätä näissä tilanteissa. Se on halpa henkivakuutus, ja osoittaa suurta vastuuttomuutta lähteä tien päälle ilman kypärää.

Liikenteen seuraaminen

Pyöräilijät eivät ole ainoita tiellä liikkujia, vaan samoja katuja käyttävät myös autoilijat, moottoripyöräilijät ja jalankulkijat. Liikenteessä kannattaakin olla jatkuvasti valppaana ja seurata, mitä ympärillä tapahtuu. Useilla pyöräilijöillä on tapana kuunnella musiikkia pyöräillessä, mutta tämä olisi syytä jättää väliin, sillä se peittää liikenteen ääniä, jotka voivat toimia myös varoitus- ja ennakkomerkkeinä.

Erityishuomiota kannattaa kiinnittää myös parkkeerattujen autojen jonon vieressä ajaessa. Auton sisältä poistuva kuski ei välttämättä aina muista tarkistaa auton sivustaa, ja aukeava ovi voi saada aikaan komeita ilmalentoja. Varsinkin syksyisin ja iltaisin pimeän aikaan liikkuessa on myös erittäin tärkeää, että autoilijat näkevät pyöräilijän. Siksi pyörä tulisikin varustaa asianmukaisilla valoilla ja heijastinlaatoilla.

]]>
Joukkueen logon tärkeys mainostuksessa https://kummajaiset.net/joukkueen-logon-tarkeys-mainostuksessa/ Wed, 28 Aug 2019 11:11:54 +0000 https://kummajaiset.net/?p=150 Monelle lapsuuden perinteisiin kuuluu jonkin urheilulajin harrastus. Joillekin suosittu laji voi olla esimerkiksi jalkapallo, kun taas toiset nauttivat enemmän vaikkapa pesäpallosta. Yhteistä niille on kuitenkin se, että kummatkin ovat joukkuelajeja. Joukkueena pelaaminen ja ajan viettäminen yhdessä parantavat sosiaalisia taitoja ja auttavat jaksamaan arjen stressiä – myös vanhempana. Menestyvän joukkueen tärkeä avaintekijä onkin hyvä joukkueen yhteishenki. Pelkät hyvät välit eivät välttämättä riitä muodostamaan vahvaa sidettä pelaajien välillä, vaan joskus täytyy turvautua muihinkin keinoihin. Tärkeä osa yhteishengen luomista on yhteinen peliasu, mutta myös erilaiset varusteet, jossa on joukkueen logo. Tällainen varuste voi olla esimerkiksi joukkueen nimellä ja logolla varustettu urheilulaukku, joita voi ostaa ja teettää esimerkiksi Axonprofil-sivustolta.

Sponsorit tykkäävät lisänäkyvyydestä

Pelkän oman joukkueen logon lisäksi laukkuihin voidaan kirjailla oma pelinumero ja nimi, jolloin jokaisen oma harjoituslaukku erottuu toisistaan esimerkiksi turnausmatkoilla, ja siitä tulee tällöin henkilökohtaisempi. Yhtenä vaihtoehtona on antaa laukkuihin lisänäkyvyyttä joukkueen sponsoreille. Mainostilaa voi antaa yhtä suuresti kuin peliasuissakin, sillä pelilaukut varmasti huomataan korkeatasoisissa peleissä – ainakin vastustajien jos ei yleisön puolesta. Ilman jonkinlaista sponsoritukea harvempi joukkue kuitenkin selviää huipputasolle asti, joten jo sponsorisopimuksia tehdessä on hyvä tehdä selväksi se, missä paikoissa joukkuetta tukevan yrityksen nimi tulee näkymään ja kuinka paljon. Tällöin peliasun lisäksi laukut, kotikentän mainokset ja muut joukkuetuotteet ovat oivia myyntialustoja näkyvyydelle, joka myös tuottaa luonnollisesti lisää tuloja joukkueen kassaan.

Logoa suunnitellessa on hyvä miettiä painatusta

Hyvät logot ovat yksinkertaisia ja kertovat selkeästi sen, mistä joukkueesta on kyse. Perinteisimmillä seuroilla on jo historian myötä käytössä tietyt logot, mutta uutta joukkuetta perustaessa on tärkeää suunnitella tietty tavaramerkki, joka on yksinkertainen ja helppotajuinen. Kyseistä logoa tullaan käyttämään kaikessa joukkueeseen liittyvässä, joten esteettisyyskin on merkittävä ominaisuus, josta ei kannata tinkiä. Luonnollisesti joukkue voi matkan varrella tehdä muutoksia logoonsa, lisätä siihen esimerkiksi iskulauseen tai tehdä siitä yksinkertaisemman. Kuitenkin yleensä se kuva, mikä ensin valitaan, jää pysyvästi mukaan joukkueen symboliikkaan. Logon esittäminen osana joukkueen peliasua, harjoitusvaatteita ja pelilaukkua on tärkeä askel ammattimaiseen urheiluun, vaikka monelle laji jää harrastuksen tasolle. Yhtä lailla, logo ei koskaan pyyhkiydy pois mielestä.

]]>
Pyöräilykilpailuun valmistautuminen https://kummajaiset.net/pyorailykilpailuun-valmistautuminen/ Mon, 18 Feb 2019 15:32:16 +0000 https://kummajaiset.net/?p=143 Pyöräilijät usein unohtavat lihaskuntotreenin tärkeyden. Tämä tyypillisesti johtaa lyhyisiin lonkankoukistajiin, joka tarkoittaa sitä, että monen pyöräilijät jalat ovat suhteettoman vahvat yläkroppaan verrattuna. Näin ollen on tärkeää muistaa vahvistaa koko kroppaa säännöllisesti sekä muistaa venyttelyn tärkeys. On suositeltavaa, että pyöräilijä tekisi koko kehon lihaskuntotreenejä noin yksi tai kaksi kertaa viikossa.Kilpailuihin valmistautuessa treeniä tulisikin lisätä asteittain ja sen tulisi sisältää sekä kestävyys-, maksimikestävyys- sekä intervalliharjoituksia. Kestävyysharjoittelu toimii hyvänä perustana treenille, maksimikestävyysharjoittelussa taas kehoa opetetaan sietämään laktaattia. Kun elimistö ei kykene enää suodattamaan lihaksiston tuottamaa maitohappoa, on ylitetty kynnys, jonka alla tulee pysyä. Intervalliharjoittelussa pulssi saadaan kohoamaan noin 90–100 % maksimisykkeestä.

Tekniikka ja tankkaaminen

Tärkeää kilpailuun valmistautumisessa on tarkastaa harjoitteluun sopiva menopeli. Pyörän pultit on suositeltavaa kiristää, sillä ne usein löystyvät käytössä. Myös satula, jarrut, vaihdevivut ja ohjainkannatin on syytä tarkistaa. Jarrupalat saattavat vaatia vaihtamista, ja ne kannattaa sisään ajaa etukäteen parin lenkin verran. Säädä vaihteet niin, että ne toimivat jouhevasti. Ketjujen ja rattaiden tulee myös olla kunnossa.Kilpailuun valmistautumisessa on syytä myös ymmärtää tankkauksen tärkeys. Tankkaustapoja on monenlaisia, ja mikä kellekin sopii, on yksilöllistä. Lyhyempiin kilpailuihin ei kuitenkaan ole välttämätöntä tankata, mutta maratonkilpailuissa tankkaus on välttämätöntä, jos haluaa suoriutua hyvin. Tankkauksen tarkoituksena on täyttää kehon hiilihydraattivarastot. Tämä takaa, että energiaa riittää koko kilpailun ajan. Kilpailun aikana voi vielä nauttia erilaisia urheiluvalmisteita.

Pyöräily on tekniikkalaji

Pyöräily on tekniikkalaji. Edes huippu-urheilija ei pärjää pyöräilyssä, jos ei tämä omaa aiempaa kokemusta pyöräilystä. Kun tekniikka on kunnossa, pyöräilijä säästää paljon voimiaan ja jaksaa ajaa pidemmän matkan samalla energiamäärällä. Tekniikkaan kuuluu, että osaa säätää vaihteita oikeissa kohdissa, ymmärtää tuulen ja tuulensuojan käytön päälle sekä osaa käyttää hyväkseen erilaisia maastoja. Kaikista tärkeintä on kuitenkin pyöritystekniikka.Aloittelevalla pyöräilijällä saattaa usein olla lihastasapaino, kun taas kilpapyöräilijällä päinvastoin tietyt lihakset saatavat olla jopa ylikehittyneitä muihin vartalon osiin verrattuna. Lonkankoukistaja on hyvä esimerkki tällaisesta lihaksesta. Vasta-aloittajalle pyöritystekniikan ylläpito voikin olla yllättävän raskasta, kun esimerkiksi lonkankoukistaja väsyy suurempia lihaksia aiemmin. Heikkoja lihaksia tulisikin vahvistaa kuntosalilla ja tehdä lisäksi erillisiä pyöritystekniikkaharjoituksia.

]]>
Hyvä mieli ja terve keho https://kummajaiset.net/hyva-mieli-ja-terve-keho/ Thu, 22 Nov 2018 12:46:41 +0000 https://kummajaiset.net/?p=135 Painonhallinta ja liikunta

Stressaava arki, istumatyö ja einekset ovat painonhallinnan vihollisia. Ne ovat kuitenkin monelle arkipäivää, toisin kuin säännöllisen liikunnan osuus arjessa. Liikunta on usein se, josta karsitaan ensimmäisenä, kun kiire uhkaa arjen kuvioita. Lenkki, kuntosali tai jumppa on helppo jättää välistä vain tänään, sitten huomenna ja lopulta kotisohvan nurkka tuntuukin turvallisemmalta pakopaikalta. Liikunnan osuus painonhallinnasta on tilastojen mukaan yllättävän pieni, sillä suurimmaksi osaksi kysymys on vain siitä, mitä laitamme suuhumme. Liikunnalla on kuitenkin merkittävä osuus painonhallinnan tukijana, eivätkä sen positiiviset vaikutukset rajoitu vain tähän.Liikunnan avulla arkeen on helppo löytää tavoitteita, ja ruokarytmille syy. Kuntosalia tai lenkkiä varten on syötävä terveellisesti, sillä liikuntasuorituksen aikana tarvitaan energiaa. Pullalla ja karkeilla ei jaksa kauan hikoilla, eikä tuloksia ilmaannu. Liikkuva keho alkaa automaattisesti ohjautua kohti ruokarytmejä, ja terveellisiä ruokavalintoja.

Ei dieetti vaan elämäntapa

Terveen kehon ylläpitäminen ei ole rakettitiedettä. Lentoemäntädieetti, kaalikeittokuuri, Atkinson ja Ketokuuri houkuttelevat nopeiden tuloksien avulla, mutta parasta olisi tehdä arkeen pysyviä valintoja niin liikunnan, kuin myös ruokailun suhteen. Lajeiksi ei kannata valita juoksua ja bodycombatia, ellei niistä pidä. Jooga, kävely tai melonta ovat aivan yhtä hyviä harrastuksia, sillä elämäntapamuutos tarkoittaa sitoutumista uudenlaiseen arkeen loppuelämän ajaksi.Liikunnan tavoite ei saa olla ainoastaan laihdutus, vaan iloinen mieli terveessä kehossa. Spurttaamista ei kannata aloittaa liian rankasti, ja monelle oman henkilökohtaisen valmentajan palkkaaminen on hyvä tapa tutustua uuteen lajiin, ja oman kehon rajoihin. Liikunta ei vaadi suuria panostuksia, mutta liikuntavarusteisiin on hyvä panostaa oman mukavuuden vuoksi. Laadukkaat, ja lajiin soveltuvat vaatteet innostavat lenkkipolulle tai salille aivan uudella tavalla. Liverpool housut kestävät kovaakin kulutusta, ja ovat tyylikkäät ja moneen lajiin sopivat.

Sohvannurkka kutsuu

Ellei liikunta maistu, ja valittu laji ei miellytä, on hyvä miettiä motivaation puutetta tarkemmin. Lyhyet yöunet, liian vähäinen proteiinin saanti ja arjen hallitsemattomuus saattavat olla syinä vetämättömään oloon. Oikeanlainen ruokavalio ja vuorokausirytmi auttavat usein saamaan energiat nousuun, mutta toisinaan siihen tarvitaan ammattilaisen apua. Ravitsemusneuvojan tai Personal Trainerin puoleen kääntyminen saattaa olla paras lahja omalle keholle, ellei voimavaroja löydy tarpeeksi omasta takaa.

]]>
Urheiluvedonlyönti https://kummajaiset.net/urheiluvedonlyonti/ Fri, 04 May 2018 12:37:48 +0000 https://kummajaiset.net/?p=131 Urheiluvedonlyönnissä lyödään vetoa urheilusta, tarkemmin sanoen urheilutapahtuman lopputuloksesta. Vetoja on monia erilaisia ja urheiluvedonlyöntiä voi harrastaa sekä reaalimaailman vedonlyöntitoimistoissa tai internetissä, vedonlyöntipörsseissä ja nettikasinoilla.

Sivustoja vedonlyöntiin

Suomessa monopoli urheiluvedonlyöntiin on Veikkauksella, mutta suomalaisille on täysin sallittua lyödä vetoa netin monilla vedonlyöntisivustoilla ja nettikasinoilla. Kannattaa valita sellainen kasino, joka toimii EU-lisenssillä, sillä se takaa, että mahdollisista voitoista ei tarvitse maksaa veroa. Suomi casinon houkutus on tietysti selkeä, sillä sisältö on suomeksi. Moni seuraavista ulkomaisista sivustoista on kuitenkin käännetty myös suomeksi sekä tarjoaa suomenkielistä asiakaspalvelua.

  1. NordicBet on norjalainen nettikasino vedonlyöntitoimisto, joka keskittyy erityisesti pohjoismaisiin asiakkaisiin, vaikka sivustot ovat myös englanninkielellä muita varten. NordicBet-kasinolla on iso tarjonta vedonlyöntiä, mobiilivedonlyöntiä, nettikasinopelejä sekä live-kasino.
  2. Betsson on ruotsalainen pelialan yritys, joka tarjoaa urheiluvedonlyönnin lisäksi kasinopelejä, bingoa, pokeria sekä raaputusarpoja.
  3. Betsafe on Betssonin sisaryritys, ja tarjoaa sekin aimo kattauksen urheiluvedonlyöntiä, kasinopelejä sekä live-kasinon. Lajeista mukana jalkapallon lisäksi muun muassa laukkakilpailut sekä Super Bowl.

Urheiluvedonlyönnin perusasiat

Ennen kuin alkaa lyödä vetoa ainakaan isommilla summilla, kannattaa tutustua vedonlyönnin peruskäsitteisiin.

  • Kertoimet ilmaisevat, millä todennäköisyydellä esimerkiksi toinen jalkapallojoukkueista voittaa.
  • Panostus on ydinasia, ja kannattaakin varoa holtittomia panoksia ja ottaa aina huomioon oman pelikassansa suuruus ja minkälaisia panoksia se kestää.
  • Pelikassa on syytä pitää kunnossa ja pelata vain sillä määrällä rahaa, joka jää kuukaudessa pakollisten menojen jälkeen käteen. Muista, että vedonlyönnin opettelu vie aikaa, ja kannattaa aloittaa pienillä panoksilla, kun ottaa vasta tuntumaa tähän pelimuotoon.
  • Taustatutkimus on urheiluvedonlyöjän paras ystävä. Vedonlyöntitoimistot antavat valmiit kertoimet, mutta on oma asia, kumpaa joukkuetta vaikkapa jalkapallomatsissa veikkaa. Hyvä vedonlyöjä tuntee joukkueet ja hänellä on tietoa loukkaantumisista ja muista tekijöistä, jotka saattavat vaikuttaa ottelun lopputulokseen.

Netissä on paljon tietoa tästä rahapelistä kuten myös siitä, mitä urheiluvedonlyönnissä ei koskaan kannata tehdä. Tärkeintä on pitää vedonlyönti hauskana, aivan kuten nettikasinoilla pelaaminenkin ja muistaa se, että kyseessä on ennen kaikkea viihtyisä tapa viettää aikaa.

]]>
Jalkapallo maailmankartalla https://kummajaiset.net/jalkapallo-maailmankartalla/ Sat, 11 Mar 2017 11:53:59 +0000 https://kummajaiset.net/?p=122 Jalkapalloihmiset haluavat usein verrata toisia urheilulajeja omaansa käyttäen argumenttina lajin maailmanlaajuista suosiota. Totta on, että jalkapallo on yksi maailman suosituimmista lajeista. Suosion salaisuuksista tärkein on varmasti se, että sitä voi oikeastaan pelata missä vain, eikä erityisiä varusteitakaan tarvita. Tarvitaan vain pallo, jonka ei tarvitse olla viimeisintä huutoa.sports bettingEsimerkiksi Brasilian slummien kujilla pikkulapset käyttävät pallona juuri sitä, mitä sattuvat kadulta löytämään. Monet kuuluisat jalkapalloilijat ovat alun perin kotoisin köyhistä oloista. He haluavat tukea ja kannustaa vastaavista oloista tulevia lahjakkuuksia, jotta nämä nuoret pääsisivät toteuttamaan unelmaansa.Kun jalkapallon levinneisyyskarttaa katsoo, huomaa sen kattavan ison osan maailmasta. Pohjois-Amerikka oli pitkään musta aukko tällä kartalla, mutta Yhdysvalloissa vuonna 1994 järjestetyt jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut sekä niiden jälkimainingeissa perustettu MLS-liiga nostivat “soccerin” suosiota.Suosiota voidaan seurata monilla erilaisilla mittareilla. Jalkapallon ns. Fifa-ranking vertailee maiden jalkapallon tasoa, ja esimerkiksi Yhdysvallat on tällä hetkellä sijalla 29, kun taas Suomi on sijalla 97.Jotta jalkapallo olisi suosittua, tarvitaan tietenkin kannattajia. Median kehittyminen on helpottanut myös jalkapallon seuraamista. Television ja internetin kautta voi seurata suosikkijoukkueensa tai -pelaajansa edesottamuksia esimerkiksi toiselta puolelta maailmaa. Tämä ei tietenkään riitä, vaan faniuden on myös näyttävä ulospäin. Real Madridin kannattaja pukeutuu tietenkin pelipäivänä joukkueensa pelipaitaan. Saksassa puolestaan ryystetään monet aamukahvit Bayern München -kupista, eivätkä Liverpoolinkaan kannattajat kärsi fanituotteiden puutteesta, sillä he voivat tehdä ostoksia osoitteessa Samdodds.com. Netin kautta fanit voivat valita laajasta valikoimasta suosikkijoukkueensa tuotteita ja saada ne kotiovelleen muutamalla klikkauksella, olivatpa he sitten missä päin maailmaa tahansa.Mikä on sitten jalkapallon tulevaisuus? Vaikea kuvitella, että suosio tästä heikentyisi. Uutena tulokkaana jalkapallokartalle on marssimassa Kiina, joka aikoo toden teolla panostaa siihen, että siitä tulisi mahtimaa myös jalkapallossa. Rahaa projektiin on upotettu jo nyt säkkikaupalla. Maan liigaan on siirtynyt useita nimekkäitä pelaajia.Suurvallan tavoitteena onkin sekä järjestää että myös voittaa jalkapallon MM-kilpailut. Tällä hetkellä tuo tavoite tuntuu utopistiselta, mutta eihän sitä tiedä, jos esimerkiksi jo kymmenen vuoden päästä pikkupoikien päällä näkyy enemmän Pekingin tai Shanghain pelipaitoja kuin Barcelonan.

]]>
Jalkapalloa areenan ulkopuolella https://kummajaiset.net/jalkapalloa-areenan-ulkopuolella/ Wed, 22 Feb 2017 23:05:46 +0000 https://kummajaiset.net/?p=114 Jalkapalloa pidetään maailman upeimpana pelinä. Lisäksi se tunnetaan myös rahakkaana lajina. Jalkapallo on yksi ryysyistä rikkauksiin -peleistä, sillä siinä voi suurella lahjakkuudella ja erinomaisilla taidoilla luoda itselleen uran ja samalla tulla monimiljonääriksi. Tämä urheilumuoto myös yhdistää ihmisiä ympäri maailman, onhan kyseessä maailman suosituin peli.soccer

Jalkapallo uskontona

Latina-Amerikan maat, kuten koko Eurooppa, rakastavat jalkapalloa. Näissä paikoissa pelien voittaminen tai häviäminen on elämän ja kuoleman kysymys, tapasi Liverpoolin legendaarinen manageri Bill Shankly sanoa.Brasiliassa on jopa tutkittu äärimmäistä jalkapallofaniutta. Peliä kuvataan tämän ajan maallisena uskontona, jossa yhdistyvät myytit, säännöt ja elämää suuremmat sankarit. Rosariosta, Argentiinasta löytyy kirkko nimeltään Iglesia Maradoniana, joka on omistettu jalkapallolegenda Diego Maradonalle.

Tärkeä rooli

Jalkapallolla on suuri merkitys maailmalle monessakin mielessä. Pelissä pyörivät suuret rahat, ja sen fanit ovat halukkaita laittamaan rahaa esimerkiksi lempijoukkueensa pelien pääsylippuihin ja oheistuotteisiin. Laji auttaa myös muiden kulttuurien ymmärtämisessä, opettaa strategiataitoja, edistää tasa-arvoa sukupuolten välillä ja saattaa joskus toimia yhteiskunnallisten muutosten alullepanijana.

Jalkapallo viihteenä

Jalkapallo toimii myös hyvänä viihteenä. FIFA on yksi maailman suosituimmista videopeleistä, ja sen jokaista uutta versiota odotetaan jännityksellä. Sen ominaisuuksia spekuloidaan alan foorumeilla jo etukäteen.Jalkapallo on innoittanut myös kasinopelien luojia. Yggdrasil-pelistudio onkin kehitellyt Bicicleta-nimisen videoslotin, joka on saanut nimensä saksipotkusta. Siinä muun muassa ilmaiskierrosten aikana yritetään saksipotkua. Muita ominaisuuksia, joita se pitää sisällään, voi käydä lukemassa osoitteessa nettikasinovertailu.info.

Jalkapallo ja hyväntekeväisyys

Jalkapallon lajivarusteisiin ei kulu paljoa rahaa, joten sen oppimisen ei tarvitse rikkaita vanhempia tai isoja urheilustipendejä. Peliä voi pelata miltei millä tahansa alustalla tahansa ja maalitolpiksi käy mikä tahansa materiaali, joka pysyy paikallaan. Jopa hyvin köyhistä oloista tulevat lapset ja nuoret voivat opetella lajin ja menestyä siinä.Jalkapallo on täynnä tällaisia tarinoita, yksi niistä on Zinedine Zidanen kertomus. Tämä legenda oppi pelaamaan jalkapalloa Marseillen slummeissa ja nousi sieltä yhdeksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Hänet tunnetaan myös hyväntekeväisyystyöstään, joka suuntautuu taisteluun köyhyyttä vastaan.

]]>