Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Joukkueen logon tärkeys mainostuksessa

Monelle lapsuuden perinteisiin kuuluu jonkin urheilulajin harrastus. Joillekin suosittu laji voi olla esimerkiksi jalkapallo, kun taas toiset nauttivat enemmän vaikkapa pesäpallosta. Yhteistä niille on kuitenkin se, että kummatkin ovat joukkuelajeja. Joukkueena pelaaminen ja ajan viettäminen yhdessä parantavat sosiaalisia taitoja ja auttavat jaksamaan arjen stressiä – myös vanhempana. Menestyvän joukkueen tärkeä avaintekijä onkin hyvä joukkueen yhteishenki. Pelkät hyvät välit eivät välttämättä riitä muodostamaan vahvaa sidettä pelaajien välillä, vaan joskus täytyy turvautua muihinkin keinoihin. Tärkeä osa yhteishengen luomista on yhteinen peliasu, mutta myös erilaiset varusteet, jossa on joukkueen logo. Tällainen varuste voi olla esimerkiksi joukkueen nimellä ja logolla varustettu urheilulaukku, joita voi ostaa ja teettää esimerkiksi Axonprofil-sivustolta.

Sponsorit tykkäävät lisänäkyvyydestä

Pelkän oman joukkueen logon lisäksi laukkuihin voidaan kirjailla oma pelinumero ja nimi, jolloin jokaisen oma harjoituslaukku erottuu toisistaan esimerkiksi turnausmatkoilla, ja siitä tulee tällöin henkilökohtaisempi. Yhtenä vaihtoehtona on antaa laukkuihin lisänäkyvyyttä joukkueen sponsoreille. Mainostilaa voi antaa yhtä suuresti kuin peliasuissakin, sillä pelilaukut varmasti huomataan korkeatasoisissa peleissä – ainakin vastustajien jos ei yleisön puolesta. Ilman jonkinlaista sponsoritukea harvempi joukkue kuitenkin selviää huipputasolle asti, joten jo sponsorisopimuksia tehdessä on hyvä tehdä selväksi se, missä paikoissa joukkuetta tukevan yrityksen nimi tulee näkymään ja kuinka paljon. Tällöin peliasun lisäksi laukut, kotikentän mainokset ja muut joukkuetuotteet ovat oivia myyntialustoja näkyvyydelle, joka myös tuottaa luonnollisesti lisää tuloja joukkueen kassaan.

Logoa suunnitellessa on hyvä miettiä painatusta

Hyvät logot ovat yksinkertaisia ja kertovat selkeästi sen, mistä joukkueesta on kyse. Perinteisimmillä seuroilla on jo historian myötä käytössä tietyt logot, mutta uutta joukkuetta perustaessa on tärkeää suunnitella tietty tavaramerkki, joka on yksinkertainen ja helppotajuinen. Kyseistä logoa tullaan käyttämään kaikessa joukkueeseen liittyvässä, joten esteettisyyskin on merkittävä ominaisuus, josta ei kannata tinkiä. Luonnollisesti joukkue voi matkan varrella tehdä muutoksia logoonsa, lisätä siihen esimerkiksi iskulauseen tai tehdä siitä yksinkertaisemman. Kuitenkin yleensä se kuva, mikä ensin valitaan, jää pysyvästi mukaan joukkueen symboliikkaan. Logon esittäminen osana joukkueen peliasua, harjoitusvaatteita ja pelilaukkua on tärkeä askel ammattimaiseen urheiluun, vaikka monelle laji jää harrastuksen tasolle. Yhtä lailla, logo ei koskaan pyyhkiydy pois mielestä.