Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Urheiluvammasta toipuminen

Urheiluvammoista toipuminen ovat turhauttava ja pitkäveteinen prosessi. Vaikka vammoja voi usein kuntouttaa tai hoitaa aktiivisemmin, suurin osa toipumisesta hoituu yleensä levolla. Sen vuoksi on tärkeää löytää mielekästä tekemistä, joka veisi ajatukset pois vammasta.

Valitettavasti ei ole yhtä oikeaa tapaa viettää vapaa-aikaansa, joten jokaisen täytyy löytää itselleen sopiva keino vältellä tylsistymistä. Monet urheiluvammoista kärsivät ovat luonnostaan liikkuvaa sorttia, ja hetkellinen elämäntapojen muutos saattaa olla yllättävän haastavaa. Uudesta tilanteesta kuitenkin ottaa kaikki irti, jotta menetetty aika ei menisi hukkaan. Sohvalla maatessa voi nykyteknologian tuella oppia uutta, luoda asioita tai vaikka tienata riihikuivaa. Alle on listattu aktiviteetteja, joita voi toteuttaa erilaisten vammojen estäessä liikunnan.

Koe jotain uutta

Internet on täynnä virikkeitä. Erilaiset yliopistot ja oppilaitokset tarjoavat massoittain ilmaisia verkkokursseja lähes kaikissa aineissa. Varsinkin ohjelmoinnin opiskeluun löytyy lukuisia kursseja kaiken tasoisille oppijoille. Sohvalla vietetyt viikot voivat olla myös erinomainen aikaa aloittaa uuden kielen opettelu tai palata vanhan innostuksen äärelle. Jos uuden oppiminen alkaa puuduttamaan, loputon määrä sarjoja ja elokuvia odottaa erilaisilla striimausalustoilla. Moni jää kuitenkin kaipaamaan pieniä adredaliiniryöppyjä, joita toipuessa harvemmin kokee. Onneksi nettikasinot tarjoavat erilaisia kiihdyttäviä kokemuksia helposti ja sujuvasti. Esimerkiksi videoslots vie vauhdilla ajatukset pois tylsästä arjesta ja saa aivot jälleen vireille. Vammasta toipuessa tietokone tai puhelin on usein äärimmäisen tärkeä väline tylsyyden välttelyyn.

Lukeminen avartaa mieltä

Myös lukeminen on tehokas tapa pitää mieli virkeänä. Nykyään kirjastoista on mahdollista lainata sisältöä suoraan puhelimelle tai koneelle, jolloin haastava reissu kirjastoon tulee vältettyä. Monen on vaikeaa löytää aikaa lukemiselle ja kirjallisuudelle kiireisessä arjessa, joten loukkaantumisen aikana voi olla hyvä hetki myös avartaa mieltään lukemisen merkeissä. Myös äänikirjat ovat hyvä tapa viettää aikaa. Jos sopivaa kirjaa ei löydy, voi kuunneltavaa löytää myös lukuisista podcasteista. Kaikkein tärkeintä on lopulta löytää virikkeitä tai tekemistä, joka pitää ajatukset liikkeellä. Urheiluvammat ovat inhottavia, mutta ohi meneviä kokemuksia, joista lopulta selvitään. Paras mitä voi tällöin tehdä on saada ajan kulumaan mahdollisimman nopeasti, kunne pääsee taas jaloilleen.