Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


NBA suomalaisten mielenkiinnon kohteena

Suomalaiset ovat yli kaiken jääkiekkokansaa, mutta mukaan mahtuu myös sitkeä ryhmä vannoutuneita koripallon ystäviä. Toisinaan kannattajat vain seuraavat suosikkijoukkueidensa pelejä ja uutisointia aiheesta, kuten esimerkiksi merkittävimmistä pelaajasiirroista, mutta jotkut elävät ja hengittävät kaikkea koripallon kautta.

Todellisille kannattajille koripallo on tärkeä henkireikä elämän eri vaiheissa ja näiltä superfaneilta löytyy kotoa lempipelaajansa pelipaita, ykkösjoukkueen seinäkoriste tai peräti pääsylippu joukkueen jokaiseen otteluun. Vantaalaisen Lauri Markkasen menestyksen myötä myös moni suomalainen lapsi on innostunut koripallosta aivan uudella tavalla, ja palloilusta on tullut suosittu pihapelien muoto. Markkasen nimen ollessa tuttu suurelle osalle suomalaisista on myös NBA entistä lähempää kotimaata, ja sarjan kannatus on nousussa.

NBA-ottelut paikan päällä

Koripallosta ei voida puhua mainitsematta Pohjois-Amerikassa pelattavaa miesten koripallosarjaa NBA:ta. Monille kunnon koripalloa ei ole olemassa ilman tätä ammattilaissarjaa ja päinvastoin. Koripalloharrastajien suurin haave onkin päästä pelaamaan NBA:han, mutta useat joutuvat hyväksymään sen tosiasian, että heidän on tyydyttävä katsojan rooliin. Koripalloa syvästi rakastavilla suomalaisilla voi olla jokavuotisena perinteenä matkustaa Yhdysvaltoihin paikan päälle katsomaan loppuotteluita, ja jotkut onnekkaat onnistuvat saamaan liput jopa finaaliin. He, jotka pääsevät katsomaan koripalloa paikan päälle ensimmäistä kertaa, ovat haltioissaan stadionin tunnelmasta – yleisö pauhaa, musiikki soi ja pelaajat ovat taitavia. Fanit juhlivat usein oman suosikkijoukkueensa voittamista monta päivää putkeen, kunnes on tullut aika lentää takaisin kotiin.

NBA-joukkueet

NBA:ssa pelaa yhteensä 30 joukkuetta; 29 Yhdysvalloista ja yksi Kanadasta. Eräs vuodesta toiseen suosittu joukkue on Boston Celtics. Uskollisten fanien rakkaus joukkuetta kohtaan on ollut vankkumatonta, vaikka matka aina ei olisi ollutkaan yhtä voiton huumaa. Myös Chicago Bulls, LA Lakers tai New York Knicks ovat keränneet oman vankan kannattajakuntansa myös suomalaisten joukossa. Miami Heatilla ja Philadelphia 76ersillakin on faninsa, mutta mahdolliset erimielisyydet joukkueiden parhaimmuudesta ratkaistaan aina kentällä. Kaikille faneille on kuitenkin tärkeää kantaa suosikkijoukkueensa väriä. Kaiken fanitavaran vaatteineen, asusteineen sekä oheistuotteineen saat kätevästi ja edullisesti tilattua sivustolta supportersplace.com. Luotettava fanituotteiden verkkokauppa onkin monille kannattajille yhtä tärkeässä osassa kuin parhaiten heittävä sentteri!