Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Jääkiekon kuvaaminen

Vauhdikas jääkiekkopeli pitää katsojan penkissä kiinni siihen asti kunnes peli päättyy tai katsojan niskat väsyvät. Usein ihmiset eivät edes ymmärrä, kuinka vauhdikas ja intensiivinen peli jääkiekko oikeastaan on. Mutta tähän on hiljalleen tulossa radikaali muutos: nimittäin jääkiekkokuvaus pystyy tuomaan kuvien avulla katsojille vahvoja tunnelatauksia tilannekuvien avulla. Mutta näiden kuvien saaminen ei ole mitenkään yksinkertainen haaste.

hockey-2 -

Tässä muutama vinkki joiden avulla voit napata ”miljoonan dollarin” kuvan:

Ymmärrä pelin kulkua

Mikäli valitset jääkiekon lajiksi jota haluat kuvata, pidä huoli siitä että tunnet lajin perusasiat. Täten osaat ennakoida tiettyjä tilanteita ja siten myös odottaa oikeaa hetkeä kuvaukseen. Esimerkiksi pelaajan valmistautuessa laukaukseen, kuvaajalla on mahdollisuus kaapata maalivahdin akrobaattinen torjunta. Maalivahtien torjunnat ovat yleensä näyttäviä ja tehokkaalla kameralla, sijoittumisella sekä ajoituksella kuvaaja voi napata tilannekuvan, missä näkyvät maalivahdin lisäksi itse lentävä kiekko sekä maalivahdin lukkiutuneet silmät.

 

Pelin tietämisen lisäksi tiettyjen pelaajien tunnistaminen voi myös johtaa hyvään tilannekuvaan. Nimittäin jos tiedät tietyn pelaajan vahvuudet, osaat odottaa tilannetta, missä hänen vahvuudet näkyvät erityisen tarkasti.

Asetuksista

Teknisellä puolella kannattaa pitää mielessä se, että jääkiekkokaukalo on täynnä valkoisia värejä ja kontrasteja. Täten kameran asetusten oikea kalibrointi valkoista taustaa vastaan edesauttaa terävämmän ja selkeän kuvan tuottamisessa. Tästä johtuen sinun kannattaa vaihtaa kuvaspaikkoja mahdollisimman usein saadaksesi otoksia monesta kulmasta ja valoperspektiiveistä.

Muista, ettei digiaikana rulla lopu kesken

Valokuvauksen tarkoitus on vangita tilanne sekä sen ympärillä olevat tunteet yhteen kuvaan. Luonnollisesti sinun kannattaa kytätä hetkiä, joiden aikana pelaajien tunnepurkaukset ovat vahvimmillaan. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä laadukkaan kuvauskaluston, kalibroinnin, sijoittelun ja lajitietämyksen lisäksi ikimuistoisen urheilukuvan nappaaminen vaatii myös ripauksen onnea. Mutta kuten jääkiekkoilijat sanovat, ”jos et lauo, et tee maalia”. Sama asenne pätee myös urheilukuvauksessa.