Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Pesäpallon kuvaaminen

Pesäpallon kuvaamiseen pätevät pääosin samat säännöt kun muuhunkin urheilukuvaamiseen. Tärkeää on, että kuvaajalla on oikea kuvauskalusto, mukaanlukien laadukas kamera ja riittävä zoomi. Ilman näitä on vaikeaa ikuistaa sekunnin sadasosan kestäviä hetkiä, joissa peli hävitään tai voitetaan. Juuri näitä kuvia ihmiset haluavat nähdä lukiessaan suosikkijoukkueistaan.

Myös pelitietämys nousee tärkeään rooliin pesäpallon kuvaamisessa. Tuntematta peliä on mahdotonta tietää mitä, milloin ja mistä tulisi kuvata. Kuvaajan täytyy tietää mistä fanit puhuvat, jos joukkueessa on esimerkiksi uusi pelaaja josta fanit ovat kiinnostuneita, mikä olisikaan parempaa kun kuva tämän uuden pelaajan onnistumisesta tai epäonnistumisesta. Iso osa kilpaurheilun viehätystä onkin juuri sen ympärillä pyörivä draama.

 

Parhaita valokuvia varten on päästävä mahdollisimman lähelle toimintaa. Tämä on tietenkin haasteellista pelikentällä. Lisäksi kuviin olisi hyvä saada mukaan näkymään pallo, kuva jossa kuvataan lyöjää näyttää paljon paremmalta, jos kuvaan on saatu kaapattua myös poispäin lentävä pallo. Kameran ISO-arvon kohdalleen säätäminen on tärkeää näissä nopeissa otoksissa, ISO-arvolla tarkoitetaan kameran herkkyyttä joka vaikuttaa kuvan valotusaikaan.

 

Pelin videokuvaaminen TV:tä varten vaatii paljon suunnittelua, varsinkin jos peli esitetään suorana. Ensinnäkin tarvitaan jalustalliset kamerat paikoilleen siten, että ne kattavat koko kentän ilman kuolleita kulmia, näin kaikki pelin yllättävätkin tilanteet saadaan taltioitua. Lisäksi tarvitaan liikkuvia kameramiehiä kuvaamaan valmentajien ja fanien reaktioita, vaihtopenkin tunnelmia ja tekemään nopeita pelaajahaastatteluja. Kaikki tämä on tärkeää tunnelman luomista ja välittyy kotikatsomoihin.